Doutrelepont et associés : avocat droit des médias / avocat médias / avocat droits d'auteurs / avocat auteurs / avocat droit des brevets / avocat brevets / avocat droit des marques / avocat droit européen / avocat européen / journalisme, presse, medias, création, oeuvres, brevet, marque, Europe, Union européenne, Commission européenne, Parlement européen, vie privée, nouvelles technologies, droit des nouvelles technologies, droit à la vie privée, partenariat culturel, public privé, culture, fiscalité.


Vous êtes ici: www.doutrelepont.be » Avocats

http://www.rechtsanwalt.com/kanzlei/doutrelepont-et-associes/

Meester TOUSSAINT is advocate bij de balies van Brussel en Parijs en oprichtster van het advocatenkantoor. Zij is licentiaat in de Rechten (met grote onderscheiding) van de Université Catholique de Louvain-la-Neuve en licentiate in de filosofie aan de Université de Paris-Sorbonne (mention très bien)

Zij is tevens in het bezit van een bijzondere licentie (DES - Diplôme d’Etudes Spécialisées)in het Europees en internationaal recht van de UCL (grote onderscheiding). Ze heeft de titel van specialist in het Europees recht en in het mediarecht, verleend ?door de Raad van de Orde van de Balie van Brussel. Ze beoefent ook het recht van de intellectuele eigendom, meer bepaald het auteursrecht en de naburige rechten, evenals het vrij verleer van personen. Zij is de auteur van een aantal artikels.
In Frankrijk was Meester Me Toussaint lid van een groot aantal werkgroepen in de schoot van officiële instanties. Ze heeft in 1995  met name mee onderhandeld aan het protocolakkoord gesloten tussen de Franse kabeldistributeurs en de auteursverenigingen.
Op internationaal vlak heeft ze mediabedrijven bijgestaan in de Europese Unie, Zwitserland, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten, Australië en Taïwan.
In Oost-Europa was ze de adviseur van vele mediaprofessionals, van overheden, van de Georges Soros Stichting, en ze heeft meegewerkt aan een aantal Tempus-programma’s. Ze nam deel als expert aan een aantal internationale arbitrages.
Meester Toussaint heeftook een aantal studies gemaakt voor de Europese Commissie in de sector van de informatie-en communicatietechnologie, evenals over de “must carry” van televisieprogramma’s via de kabel.
Ze doceert mediarecht aan verscheidene Brusselse hogescholen. Haar werktalen zijn Frans en Engels.


zie publicaties


Webmaster : greenpig sprl